ТВОРЧЕСКИ РАБОТИ НА УЧИТЕЛИТЕ И УЧЕНИЦИТЕ
Creative Works of Our Teachers and Pupils

Г-жа Катя Попова


Карвинг изкуството е създадено в Азия, то представлява гравиране върху плодове и зеленчуци. Възможно е да се създадат най-различни неща от цветя до животни и т.н. В буквален превод названието "карвинг" означава "дълбая с длето". Карвингът е подобен на резбата върху дърво, но поради трайността на продуктите, произведението остава в този вид само няколко дни. А и винаги можем да се изкушим да хапнем от красивия плод или зеленчук. Катя Попова има професия "дърворезбар" , а втората й специалност е "Обществено хранене". Чрез карвинга тя свързва двете изкуства и се получават изключително красиви произведения, в които тя влага много любов.
Бродирането на гоблени е изкуство. То е като рисуване с конци.Това изкуство увлича Катя Попова преди 10 години. Преди да започне да се занимава с гоблени, тя се занимава с рисуване. От рисуване на платно, тя решава да премине към бродиране на гоблени. Казва, че я успокоява, носи й наслада и й позволява да "избяга" от натовареното ежедневие.


Карвинг изкуство


Carving (1)Carving (2)Carving (3)Carving (4)Carving (5)Carving (6)Carving (7)Carving (8)Carving (9)Carving (10)Carving (11)Бродиране


Tapestry (1)Tapestry (2)Tapestry (3)Tapestry (4)Tapestry (5)