50-ти юбилей на училището
The School's 50th Jubilee

50-ти юбилей на училището


РПГ „Никола Стойчев“ отбеляза 50 години от създаването си. Честването на 50-годишния юбилей се оказа продължителен и нестихващ празник на училищния живот, огрян от обич, задружност и разбирателство.Празникът започна от утрото на 28.03.2019 г. в сградата на училището, където бяха посрещнати бивши директори, учители и служители на гимназията. Госпожа Васка Пенева, директор на РПГ, поздрави всички за празника и тържествено откри училищния музей. Музей, направен с много старание, прецизност и креативност от учителите. Музей, който ни дава още един повод за гордост с нашата 50-годишна история.
Учители и ученици се включиха в празничното шествие за поднасяне на цветя на централния градски площад, където жители и гости могат да разгледат изложбата, проследяваща историята на училището. Организирана бе и кръгла маса под мотото „Среща на поколенията“.
Кулминацията на празника беше тържественият концерт, който започна в уреченото време: 18:00 часа, в препълнения салон на НЧ „15.IX. 1903-1909“, град Разлог. Прозвучаха величавите акорди на българския национален химн.С вдъхновени слова водещите приветстваха присъстващите с бележитата годишнина. Поздравително слово произнесе директорът на училището г-жа Васка Пенева. Със сдържано вълнение тя изказа своята почит и преклонение пред най- знаменателните моменти от училищната летопис и благодари за оказаната всестранна подкрепа от отговорните институции, както и за самоотвержените усилия на директорите, учителите, служителите, на всички родители и възпитаници на РПГ, допринесли с делата си за утвърждаването на неговия авторитет.
Гости на концерта бяха: г-н Ивайло Златанов - началник РУО - Благоевград, инж. Красимир Герчев - кмет на Община Разлог, инж. Венцислав Гърменов - зам.- кмет по социалните дейности, д-р М. Копанарова - председател на ОбС-Разлог, г-жа Нина Кисова - началник Отдел „ОКМДС“, директори на училища и учители.
Празничната програма беше композирана в четири части и представи богата палитра от поетични, музикални, спортни и танцови изяви.В изпълненията се включиха ученици от 8 до 12 клас.На финала на програмата бяха поднесени поздравителни адреси, пожелания и много цветя. Емоциите от празника ще останат дълго в сърцата на участници и зрители.